tirsdag 29. november 2016

Hvit og lys juleinspirasjon

Mose fra hagen får innendørs en status som den utendørs bare kan drømme om. Siden novemberregnet for tiden gjør utearbeid til en neglebitende opplevelse, er det inne det meste skjer for tiden.
Inne i et vindu henger en misteltein med hvite bær og signaliserer jul. Helt siden jeg leste om misteltein i en dansk julebok, har jeg vært på utkikk.
Lett skal det ikke være, å få tak i slike opalhvite herligheter på disse breddegrader. Selv om de vokser i Oslo-området her i Norge, er de ikke akkurat hamstret inn i tusentall på store gartnerier – ingen nevnt, ingen glemt. Men siden en lokal blomsterbutikk så hjertelig tok dem inn akkurat i rett tid, og det mange måneder etter at jeg nevnte det over disken, har jeg altså nå kunnet pynte med misteltein i stua. 
Bærene gikk jeg ut og moste på greiner av en gammel morell og på en overhengende villvin – ettersom dette er eneste måte å få dem til å vokse på i hagen. De er snyltere på andre trær, og må derfor på denne måten gnis inn. Nå gjenstår det å se hvorvidt det ble en suksess i dette novemberværet. Snøbildene jeg viser her er utelukkende til inspirasjon, ute er det kun regn for tiden!
Fuglemat på alle fat. Eplene som henger her, er trostens store favoritt. Jeg fikk trost i hagen etter å ha hengt ut disse eplene. 

13 kommentarer:

 1. Hei Ingvill

  Du har jo sne!
  Imponerende, det er lege før det også kunne få mig til at pynte op:) Men det ville jo ikke blive ligeså flot som hos dig!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) I praksis regner det her nu, bildene er fra i fjor (men ikke vist før).

   Slett
 2. Hei Ingvill!
  Så fint dette er. Enkelt og stemningsskapende.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
 3. Misteltein finnes langs Oslofjorden ja, nærmere bestemt i Horten. Vi blir helt betatt hver gang vi kjører forbi der, for det vokser misteltein overalt :)
  Vakkert med glasslykter i snøen fra i fjor :)
  Her er snøen steinhard etter alt regnet, på dine bilder ser den bløt og luftig ut. Snø er pent til jul :)

  SvarSlett
 4. Det høres jo fantastisk ut med misteltein, takk for tipset om Horten! En grunn til å stikke innom der! Ja, snøen var så fin den dagen på bildet, og slik er nokså sjeldent her, så måtte nærmest holde pusten og få tatt noen bilder mens det varte! :)

  SvarSlett
 5. Jeg elsker mistelten, og jeg har set at man i år kan få nogle lækre store grene på mit lokale torv. Jeg skal snart have fat i et par stykker. Jeg har altid en hængende uden for vores hoveddør hvor den holder meget længe.
  Dejlige snebilleder du viser (også selv om de er fra sidste år :-))
  Hilsner fra Nana

  SvarSlett
  Svar
  1. God idé at have en hængende udenfor! Tak for hyggelig melding. Vennlige hilsner, Ingvill

   Slett
 6. Ja,sant som du sier om mosen;)
  Så spennende dette forsøket ditt med mistelteinen:)
  Herlige snøbilder!
  Håper snøen kommer til jul hvertfall,ikke så mye stemmning å hente i dette regnplasket,hehe;)

  Fin første desember ønskes deg og dine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for koselig hilsen! Ønsker deg fin desember i plaskregnet! Håper på bedring:)

   Slett
 7. FOR en herlig stemning du deler!
  Virkelig inspirerende:)
  Flott adventstake og dine lyslykter falt jeg helt for:)
  Føler at jeg har "luksus i hagen"...jeg kan bare gå ut og plukke det jeg måtte trenge av Misteltein....:) Flott at din blokale blomsterbutikk har tatt inn:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg husker at du nevnte det med mistelteinen - så BRA at du får det til så godt hos deg! Spennende å ha slike vekster i hagen! Takk for varme ord:)

   Slett
 8. Så koselige vinterbilder med lyktene. Jeg var i København i helgen og fant en misteltein på en matbutikk der. Har ellers kjøpt på Stortoget i Oslo når jeg har vært der før jul. Ser det har vært en debatt på facebook om misteltein i trær i Norge. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett

Takk for din kommentar!