fredag 30. juni 2017

Tid for åpne dører

Verandadøren står på vidt gap, og peonene kan hentes i bunkevis fra hagen. Det er virkelig høysommertid, og endelig er varmen her!
Inne i vinduene står pelargoniene, selv om de godt kunne vært satt ut. Litt grønt må det være inne også, selv midt på sommeren! Også drivhusdøren er åpen hver dag nå. Etter at drivhus endelig ble en del av hagen, har det åpnet seg mange flere muligheter for å få ting til! Det er bare å anbefale!
Peoner og roser spretter, og irisene har nå takket for seg. Men heldigvis er det snakk om Iris Germanica Immortality, som remonterer. Jeg må rydde og skjære og binde opp i all blomstringen i dag. Men måtte ta et bilde som viser akkurat hvordan det så ut denne siste dagen i juni!
Pergola er i ferd med å komme opp her, men den blir nok mørkere grå før vi er fornøyd! Foreløpig har den bare fått et strøk med beis.
Voksurt, cerinthe major, har i år vært den blomst som har klart seg best etter forspiring i drivhuset. Tidligst i blomst i hagen, og det etter å ha vært sådd fra egne frø. Det er gøy!!
Katteurt Six Hills Giant er klar for å blomstre fra nå og til november...
Mange mener vi ikke burde fjerne de store trærne utenfor. De har kanskje rett. Junilyset strømmer overalt inne og ute, gjennom vinduer og i den varme sommeren like utenfor. Den må virkelig utnyttes!

12 kommentarer:

 1. Hei Ingvill

  Hvor ser det dejlig frodigt ud, hernede synes højsommeren at være langt væk!
  Flot voksurt! Mine har endnu ikke blomster...

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er forunderlig at I ikke har sol på denne tid, Danmark er jo selve sommerlandet for så mange mennesker - og foråret er alltid tidligere. Håber solen kommer, og at det blir en varm sommer!

   Slett
 2. Herlig eiendom. Det er jo trivelig når lyset skinner gjennom greinene på trærne. Så romantisk. Nyt det! Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for fine ord! Ja, det er noe spesielt med trær.
   Klem fra Ingvill

   Slett
 3. Så vakkert det er hos deg, både ute og inne :-) Hagen din er bare så frodig og fin. En pergola høres fantastisk ut! Nyt sommerdagene. Klem fra Berit

  SvarSlett
 4. Vakre blomster og vakkert lys! Dere burde nok tenke dere om angående trærne, ja. Det er så fort gjort å ta de ned, men mange år å få de til å bli så store.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du har rett i det! Trærne er jo spesielle. Og gir godt fuglely. Gode sommerdager til deg, blomster-Marit:)

   Slett
 5. Hei! Vakre og stemningsfulle sommerbilder. Trær må man passe på. De har deltatt en stund.
  God sommernatt! Anne

  SvarSlett
 6. Så vakkert skrevet "god sommernatt"! Det er ei herlig tid.

  SvarSlett
 7. Koselig å se bilder fra hagen og huset. Ja, det er virkelig sommer når dørene kan stå åpne.
  Ha en fin søndag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 8. Så flotte bilder fra hus og hage!
  Du har utrolig flott stil,både innendørs og utendørs:)
  Gleder meg til å se det live:)

  Tusen takk for besøket forleden dag,det var så koselig:)

  Klem Caroline

  SvarSlett

Takk for din kommentar!